top of page
(c) Andrej Grilc-VictordelaRosa_bass.jpg

"Poseedor de un precioso sonido, nos regaló momentos de especial lirismo"  - Ana García,

Revista Scherzo

"Uno de los clarinetistas profesionales más extraordinarios de la escena Europea" - Andrew Marriner, LSO ex-clarinet principal

“El rol de solista lo tomó Víctor de la Rosa, que supo cumplir demostrando musicalidad, destreza en la cadencia y en el virtuoso segundo movimiento” - Cultura Resuena [crítica concert A. Copland, OBC i Salvador Brotons, Auditori de Barcelona 2015]

 

Víctor porta una intensa activitat com a músic orquestral, amb grups de música contemporània i professor. S’ha format a l’ESMuC i al Royal College of Music de Londres - Màster en Interpretació -, on ha obtingut sempre les més altes qualificacions. També s’ha especialitzat en clarinet baix amb Harry Sparnaay, de qui conserva el seu arxiu de partitures i escrits.

Com a solista ha tocat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la RCM Philharmonic, l’Orquestra de Cambra de Mallorca, la One Tree Hill Sinfonia de Londres i l’Ensemble de vents del CSMIB, tot interpretant concerts d’A. Copland, W.A. Mozart, M. Lindberg, A. Shaw, i amb l’orquestra del Conservatori Professional de Balears debutà amb l’op.73 de Weber als 17 anys.

Víctor ha estat músic resident de La Pedrera al 2015 i artista convidat de l'Auditori de Barcelona al 2016. Per altra banda, ha actuat a sales com el Royal Albert Hall, Palau de la Música Catalana, L'Auditori de Barcelona, Auditorio 400 del Reina Sofía, la Mendelssohn Remise de Berlin o la Spïkeri Hall de Riga.

Ha estat convidat com clarinet principal amb la London Philharmonic Orchestra, Philharmonia Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic, Hallé de Manchester, Royal Scottish National Orchestra, Orquestra de Cadaqués, Orquestra de la Comunitat Valenciana del Palau de les Arts i l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu. Així mateix, ha col·laborat amb la London Symphony Orchestra, diverses gires amb la Mahler Chamber Orchestra i nombroses produccions com a clarinet baix amb l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu. També ha estat membre d’orquestres com la del Festival de Verbier, la de la Acadèmia del Festival de Lucerna, la primera Orquestra YouTube, la del Festival de Castleton i l’acadèmia de la London Sinfonietta. Això l’ha permès de treballar amb directors de la talla de Lorin Maazel, Pierre Boulez, Sir Simon Rattle, Kent Nagano, Sir Colin Davies, Sir Neville Marriner, Esa-Pekka Salonen, Daniele Gatti, Michael Tilson-Thomas, Vladimir Ashkenazy, Vladimir Jurowski, Andrés Orozco-Estrada, George Benjamin, Christopher Hogwood i Gordan Nikolich.

Compromès amb la música de nova creació, ha estrenat prop de 50 obres per a clarinet, clarinet baix, òperes de cambra o ensemble de compositors com Michael Beil, Dai Fujikura, Hèctor Parra, Oscar Bianchi, Raquel García-Tomás, Luis Codera-Puzo, entre molts altres. Com a solista ha actuat a importants festivals com el Festival de Lucerna en col·laboració de l’IRCAM, Sampler Series i Nous Sons de l’Auditori de Barcelona, Festival Archipel de Ginebra, Cairo Contemporary Music Days i el Festival Sincrònic de Lleida. En 2014 va substituir Harry Sparnaay en el rol de solista de l’òpera "Why Poets" de Gerard Pape, junt a John Kenny i Nicholas Isherwood. A més a més, és membre fundador del CrossingLines Ensemble, un dels referents a nivell nacional.

En el camp discogràfic ha publicat el single Bass Clarinet & Percussion de Morton Feldman per a Neu Records i un CD del compositor Josep Prohens per a Digitals Pro.

Víctor ha impartit conferències sobre tècniques exteses de clarinet i clarinet baix al Royal College of Music i la American University de El Cairo. Ha ofert masterclasses a Hong Kong i docència a l’Ithaca College i Dartmouth College en Londres. Des del 2014 és professor de clarinet al Conservatori Superior de Música de les Illes Baleares i director artistic de la Mallorca Summer Academy. Víctor és artista Buffet Crampon.

Andrej Grilc-Victordelarosa.png
bottom of page